SCHOOL voor leefgemeenschappen

Samen Communiteiten Helpen Opbouwen en Ontwikkelen

SCHOOL voor leefgemeenschappen

De SCHOOL voor leefgemeenschappen is een nieuw initiatief van de Vereniging van Religieuze Leefgemeenschappen met 75 leden. In samenwerking met de Wittenberg, Klooster Nieuw Sion en Veni Ventus. De naam S.C.H.O.O.L. staat voor Samen Communiteiten Helpen Opbouwen en Ontwikkelen.

Voor wie?
Misschien speel je al langer met de gedachte om in een leefgemeenschap te gaan wonen. Misschien heb je al een kerngroep en ben je op zoek naar een pand. Het kan dat je al gestart bent en merkt dat dit proces niet eenvoudig is. Op basis van de leervragen uit de praktijk is er een introductie leerlijn ontwikkeld. De trainers zijn per onderwerp gespecialiseerd en vaak ervaringsdeskundige uit gemeenschappen of kloosters. 

We bieden in april twee edities aan met dezelfde inhoud. Een serie van 4 avonden op de Wittenberg in Zeist of je kiest voor een weekend op Klooster Nieuw Sion in Diepenveen bij Deventer.

Leren en beleven
We kiezen bewust voor locaties waar je ook iets kan beleven van een leefgemeenschap. De Wittenberg met 100 bewoners is de grootste leefgemeenschap van Nederland. Daar mag je mee eten en deelnemen aan het avondgebed. Klooster Nieuw Sion beleef je door te overnacht en naast de trainingen ook het avond,- nacht-, ochtend en middaggebed mee te maken. Of je nu kiest voor de avonden op de Wittenberg of het geconcentreerde weekend op Nieuw Sion, in beide gevallen zijn de trainingen gelijk. Het is opgebouwd uit 8 relevante thema’s uit de praktijk waar je als starter mee te maken gaat krijgen. Elke avond/dagdeel bevat twee modules van ieder 55 minuten.

Modules

Praktisch

Neem contact op als het tarief voor jouw onmogelijk is via: andre@veniventus.nl, André Bikker is de coördinator van de SCHOOL voor leefgemeenschappen bij hem kun je ook terecht met evt. vragen.

Na je aanmelding ontvang je een factuur. Als je betaling binnen is, is je inschrijving definitief.

We zien er naar uit, om een periode met je mee te lopen. Op weg naar het wonen in een gemeenschap.

Avond introductie leerlijn | Wittenberg

 

  • Data: Dinsdag 2, 9, 16 en 23 april
  • Opzet: 18.00 diner met de leefgemeenschap, 18.55 avondgebed van 19.30 – 21.30 2 modulus
  • Kosten: 4 avonden inclusief maaltijd en trainingsmaterialen €300,-. (We hebben een gereduceerd tarief van €200,- voor studenten of mensen met een smalle beurs)
  • Locatie: De Wittenberg Krakelingweg 10, 3707 HV, Zeist

Weekend introductie leerlijn | Nieuw Sion

  • Data: Vrijdag 12 april 14.00 tot zaterdag 13 april 16.00 uur
  • Opzet: je eet en slaapt op het klooster en volgt het ritme van de vieringen. Daarnaast krijg je 8 modules van 55 minuten verdeeld over 4 dagdelen.
  • Kosten: weekend inclusief overnachting, maaltijd en trainingsmaterialen €400,-. (We hebben een gereduceerd tarief van €275,- voor studenten of mensen met een smalle beurs)
  • Locatie: Klooster Nieuw Sion, Vulikerweg 6, 7431 PJ, Diepenveen (bij Deventer)

Neem contact op

Wil je meer weten over de Vereniging van Religieuze Gemeenschappen? Wij zijn je graag van dienst.